hemsida

En tolks bekännelser

Pris:
159 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2092854
Antal:
Kommentar till butiken:
En tolks bekännelser
Författare: Ali Shafiei

En tolks bekännelser består av femton berättelser med tolken som ryggrad. Historier som kantas av kulturkrockar, fördomar och miss­tänksamhet mellan myndigheterna å ena sida och de nyanlända å andra. Man ser brister i resurser och tydliga tecken på hur svår inte­grationsprocessen är. Tolken har inlevelse i de människoöden som skildras, de omöjliga val som många flyktingar tvingas att göra, och naturligtvis den mellanställning som tolken ohjälpligt hamnar i. 

Genom att följa tolken under hans bekännelser bekantar vi oss också med själva tolkyrket. Att det ibland kan vara väldigt stressigt och påfrestande. I ett fall tolkar tolken ett akut uppdrag åt SOS-alarm medan han kör bil mitt i Stockholm med sina fulltrafikerade gator. Eller när han med handen för munnen, sittande på en buss bland andra resenärer, tolkar åt Migrationsverket angående en asylsökande som sitter i häktet i väntan på utvisning.

Två av texterna har redan publicerats på 
Expressens kultur­sida. 

Recension ur BTJ-häfte 
nr 10, 2021.
Lektör Elisabeth Brännström

Författaren behandlar sitt ämne med humor, allvar och insikt och vi får en god inblick i tolkens stressiga vardag och de problem som uppstår. En mycket bra bok för alla som bättre vill förstå problemen med integrationsprocessen och lära sig lite mer om tolkarnas viktiga arbete.
Helhetsbetyg: 4.Pris: 159 kr
135x210
Inbunden - hårdband
129 sidor

Levereras inom 3-8 arbetsdagar