hemsida

Livet är en strid. Månne döden är en vila. Av Arne Modig

Pris:
159 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2072593
Typ:
Inbunden
Antal:
Kommentar till butiken:
Livet är en strid. Månne döden är en lisa. Berättelsen om Richard Modig
Författare: Arne Modig


Livet har artat sig väl för Richard Modig. Han är social­demokrat, engagerad i det nystartade Konsum och har en egen byggfirma. Han är gift med Susanna och de har tre små barn. Han har kommit ett långt stycke från det enkla soldattorp där han växte upp. Ändå är han inte nöjd. Han går vidare och på 1920-talet är han en ledande politiker i Stora Malms kommun utanför Katrineholm. Men framgången skapar övermod och en dag slår det tillbaka. Skandalen slår ned som en bomb i bygden när Richard döms till ett långt fängelsestraff för förskingring av kommunens pengar. 
   Det är vändpunkten i Richards händelserika liv i ett Sörmland under stor förändring i förra seklets början. Han är en viljestark, kraftfull och begåvad man med höga ambitioner. Han har förmågan att följa med i och dra nytta av utvecklingen med arbetarrörelsens framväxt, nya kommunikationer, växande städer och nya metoder i byggnäring och jordbruk. 
   Efter avtjänat straff kommer han tillbaka till Katrineholm. Märkt i omvärldens ögon och ingenting kan bli som förut för honom eller familjen.
   Han ansåg att han ofta fått kämpa i motvind. Han valde själv texten till sin gravsten: ”Livet är en strid. Månne döden är en vila”. 
   Det här är berättelsen om Richard Modigs liv. Första delen handlar om Richards uppväxt och hans föräldrar, indelte soldaten Fredrik Modig och hans hustru Charlotta. Andra delen handlar om Richard, hans hustru Susanna och allt som hände i deras gemensamma liv. 

Arne Modig har även givit ut: Och sakta dalade snöflingorna (2022)

Levereras inom 3-8 arbetsdagar

Hårdband
170x240
205 sidor
Pris 159 kr