Än lyser Cassiopeia

Av diktsamlingens drygt etthundra dikter härrör en fjärdedel från författarens ungdom, övergången mellan 1950- och 60-tal. De övriga är skrivna under det senaste decenniet. Det är lågmäld, orimmad poesi med ett vardagligt tonfall. Händelser och situationer får en symbolisk betydelse utöver det som konkret skildras. Här finns naturlyrik om djur och årstidernas växlingar. I barndomsskildringar och vardagliga, odramatiska miljöer oppnas plötsligt ett fönster mot omvärldens fasor och tragedier. Ömsint tecknade porträtt av döda anförvanter varvas med reflexioner över livets snabba flykt och den i författarens ålder självklara insikten om dödens närhet. 

Hand i hand med Asaguden Tor

Vem är Asaguden Tor egentligen? Är han en argsint varelse från skyarna som vill oss illa, vi som bor på Jorden? Eller en kärleksfull ärkeängel som fick ett uppdrag att jobba på jorden, för vår skull? Är han den som kan guida dig i din andliga och personliga utveckling? Och kanske är det till och med så att han är en riktigt ömsint älskare av den feminina kraften som finns inom oss alla, både kvinnor och män, och inte minst i Gaia, vår kära Moder Jord, och det han önskar förmedla till oss människor genom denna text är att  DET HANDLAR OM KÄRLEK! 
Kerstin Eriksson är ett medium och boken handlar om hennes samtal med Asaguden Tor.
 

Röd Gryning
Berättelsen om Thule


Röd gryning är berättelsen om rå makt, liderlig kättja och blodfläckat stål. Men också en historia om magiska världar, heder och kärlek. 
En slagen krigarskara söker sin tillflykt längs Enare-älven. Vad som hänt och var de kommer ifrån är höljt i dunkel. I Valsten vaknar något uråldrigt och kraftfullt upp, något som kommer förändra världen. Kärlekens kraft som väcker hopp och väver hat. 
Försöker en främmande makt med dolsk list kuva folken på Thule? Är det folkens kamp för egenmakt och mot en övermakt, eller en kamp för den snöda egennyttan? 

Falkeneraren

Den första boken om familjen Silver i ett dynamiskt Norrland som vägrar nedläggning och utflyttning. Ett Norrland med jakt och fiske, slädturer och störtlopp, helikopterfärder och vildmarksäventyr. Men också svindlande affärer och ett kultiverat liv som måhända överraskar. Den färgstarke flygaren och vildmarksentreprenören Erik Silver avlider hastigt och sonen Sven återkommer till sin barndomsby. Ett nytt liv börjar med sambon Jenny och systrarna Eva och Elsa, båda aktiva i familjens flygfirma samt skogsbolaget Silvers Skogar. Var-dagen är händelserik, kanske allt för händelserik då en ung turist gåtfullt försvunnit på markerna. 

FYRA-åringen som inte kunde titta ut genom fönstret och FYRTIO-åringen som gick in i väggen utan att hitta ut. OM påtvingad KRONISK OHÄLSA

To be or not to be, that`s the question!                                                         
Bo C Modin Gustafsons och många andras existens har länge ifråga­satts av Socialstyrelsen som idogt  mörkar  historiens största hälsoskandal, amalgamförgiftning. Angående denna myndighet kan man ställa sig frågan: 
To see or not to see, that`s the question!   
För att om möjligt få dessa makthavare att dra upp rullgardinen och se verkligheten, beskriver Bo C Gustafson Modin i denna bok följden av att bli påtvingad ett av naturens starkaste nervgifter.

SVANTE SALAMANDERFÅNGAREN

Svante, fyra år, tycker om att vara ute. Hos mormor och morfar är deras trädgårdsdamm mest spännande. Där finns grodor, grod-yngel, trollsländor och insekter. Förra året hittade Svante och hans storasyster till och med salamandrar. Svante vill så gärna hitta salamandrar i år också. 
Boken är skriven för barn i åldrarna tre till fem år. Bokens syfte är att lära barn redan i tidiga år att ta ansvar för natur och miljö. De bör också kunna lära sig känna glädje i att inte skada djur och att hjälpa andra. 
Kamill Szeker.

DET JAG MEST FÖRAKTADE -
En bok om missbruk och våld


Carl Adam Tillberg har själv varit djupt nere i misären då det kommer till missbruk och våld. Bok där han berättar om sitt liv tar upp tankar och funderingar kring frågor om missbruk och våld. Boken lämpar sig särskilt bra att använda vid olika gruppsamtal, inom olika typer av vård som tangerar och tar upp det Carl Adam Tillberg berättar om i sin bok. Men detta är också en bok för alla att läsa för att bättre förstå medmänniskor som av olika skäl hamnar snett i livet. Boken ger också förhoppningar – det går att bryta ett destruktivt mönster.

TITTELI OCH TUTTELI BLIR VÄNNER

Titteli är ensam i sin blåklocka under den stora och gamla eken upp på kullen. Alla de andra älvorna och alverna har flyttat eftersom människorna har byggt hus alldeles i närheten. De tycker inte om människor, men det gör Titteli och därför väljer hon att stanna kvar.

Titteli trivs i sin ensamhet då hon får göra vad hon vill utan att några stora älvor tjatar på henne, men rätt som det är hör hon att någon gråter. Hon fäller ut sina regnbågsskimrande, små vingar och ger sig i väg för att se efter vem det kan vara som är ledsen.

FÄRDAS FÄLAS - Om identitet och tvålänningskap

En poetisk berättelse om att flytta mellan två länder, att röra sig mellan olika identiteter och att resa i tid och rum. Här är grundsten­arna, tangon och psalmsången vi hade med oss över Bottenviken. Som ränder i trasmattan lämnar vi spår efter oss, vi som lever och färdas. 
 
Längst ut på bryggan
Vi förliste inte, vi förlöstes
Tänk att vara vitklädd även till vardags
Så då far även du