SVANTE SALAMANDERFÅNGAREN
Svante, fyra år, tycker om att vara ute. Hos mormor och morfar är deras trädgårdsdam mest spännande. Där finns grodor, grod-yngel, trollsländor och insekter. Förra året hittade Svante och hans storasyster till och med salamandrar. Svante vill så gärna hitta salamandrar i år också. 
Boken är skriven för barn i åldrarna tre till fem år. Bokens syfte är att lära barn redan i tidiga år att ta ansvar för natur och miljö. De bör också kunna lära sig känna glädje i att inte skada djur och att hjälpa andra. 
Kamill Szeker.

DET JAG MEST FÖRAKTADE - En bok om missbruk och våld
Carl Adam Tillberg har själv varit djupt nere i misären då det kommer till missbruk och våld. Bok där han berättar om sitt liv tar upp tankar och funderingar kring frågor om missbruk och våld. Boken lämpar sig särskilt bra att använda vid olika gruppsamtal, inom olika typer av vård som tangerar och tar upp det Carl Adam Tillberg berättar om i sin bok. Men detta är också en bok för alla att läsa för att bättre förstå medmänniskor som av olika skäl hamnar snett i livet. Boken ger också förhoppningar – det går att bryta ett destruktivt mönster.

TITTELI OCH TUTTELI BLIR VÄNNER
Titteli är ensam i sin blåklocka under den stora och gamla eken upp på kullen. Alla de andra älvorna och alverna har flyttat eftersom människorna har byggt hus alldeles i närheten. De tycker inte om människor, men det gör Titteli och därför väljer hon att stanna kvar.
Titteli trivs i sin ensamhet då hon får göra vad hon vill utan att några stora älvor tjatar på henne, men rätt som det är hör hon att någon gråter. Hon fäller ut sina regnbågsskimrande, små vingar och ger sig i väg för att se efter vem det kan vara som är ledsen.

FÄRDAS FÄLAS - Om identitet och tvålänningskap
En poetisk berättelse om att flytta mellan två länder, att röra sig mellan olika identiteter och att resa i tid och rum. Här är grundsten­arna, tangon och psalmsången vi hade med oss över Bottenviken. Som ränder i trasmattan lämnar vi spår efter oss, vi som lever och färdas. 
 
Längst ut på bryggan
Vi förliste inte, vi förlöstes
Tänk att vara vitklädd även till vardags
Så då far även du