hemsida

Brustna förhoppningar - En broderifamiljs liv och leverne i Léfkara och senare i Stockholm

Rea:
249 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2170629
Antal:
Kommentar till butiken:
Brustna förhoppningar - En broderifamiljs liv och leverne i Léfkara
och senare i Stockholm

Originalförlag: Ebes förlag
Författare: Michel Koumi
Omslag: Fanny Axelsson
Provläs


Mitt under brinnande krig lyckas Maria och Sinódoros fly från Finland till Cypern med sin nyfödde son, Mihaíl. Familjen får fler barn och de blir sedan kvar där till andra världskrigets slut. 
   Sinódoros hade redan innan krigsutbrottet sålt de berömda Léfkarabroderierna i såväl Tyskland som Finland. När kriget är över beslutar han sig för att på nytt göra lyckan som broderiförsäljare. Återigen ger han sig av till Finland med tanken om att den övriga familjen senare skulle komma efter. 
   Åren går och broderiförsäljningen går inte så bra och Maria börjar förlora hoppet om att de någonsin återigen skall bli en hel familj. Men en dag får hon beskedet om att de skall återförenas i Stockholm. Äntligen kan de ge barnen den utbildning som så länge har varit hennes och Sinódoros dröm.
   En oktoberdag stänger familjen igen sitt hus i Léfkara och ger sig av. På vägen stannar de i Paris för att lämna sin gamla mormor i sin sons vård innan de fortsätter till Stockholm. Men ingenting blir så som de har föreställt sig, vilket framför allt för Marias del leder till brustna förhoppningar.
 
Brustna förhoppningar bygger på verkliga händelser och rör sig om en ordinär migrationshistoria. Den ger också på ett målande vis en inblick i historiska och religiösa skeenden som i huvudsak är kopplade Grekland och Cypern som är ortodoxa länder.135x210
427 sidor
Hårdband
Pris 249 kr

Levereras inom 3-8 arbetsdagar