hemsida

Charlotta och hennes värld

Pris:
99 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2170632
Antal:
Kommentar till butiken:
Charlotta och hennes värld
Originalförlag: Ebes förlag
Författare: Hjördis Levin
Illustratör: Sara Wiklander


Charlotta bor på landet med sina föräldrar och sin bror Lollo. Det som berättas om dem hände för länge sedan, under några år innan andra världskriget bröt ut. Följ med in i Charlottas värld!

Charlotta och hennes värld är en charmig berättelse från 1930 -talet, en övergångstid mellan gammalt och modernt. Charlotta är född hemma i köket men lillebror på BB.  Vi får följa Charlotta i såväl vardag och fest som i svåra stunder då nära anhöriga dör. 

Charlotta växer upp i en familj som nyligen lämnat livet på landsbygden och etablerat sig som småföretagare i frukt- och grönsaksbranschen. Detta var en vanlig försörjningsutväg för jordlösa bondsöner, men hörde också samman med ett nyvaknat samhällsintresse för frisksport och vegetarisk mathållning. Charlottas föräldrar behöll dock en stark samhörighet med sin tidigare miljö. Charlottas liv och uppfostran präglas därför av seder, bruk och värderingar som mer hör hemma i 1800-talets bondemiljö än i modernismens trettital. 

Boken innehåller en del lite ålderdomliga ord, dessa är kursiverade, en ordlista på slutet förklarar dessa ord för de läsande barnen.

Boken vänder sig till barn i åldrarna 6-12 år, men kan även läsas av äldre barn.

Kartonnage
120 sidor
Pris: 149 kr

Levereras inom 3-5 arbetsdagar