hemsida

Förbannelsen - En berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi

Pris:
187 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2170638
Antal:
Kommentar till butiken:
Förbannelsen - En berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi
Originalförlag: Ebes förlag
Författare: Birgitta Stillman
E-bokProvläsBokvideoRecensioner

ÅRET är 1633 och Elof reser till Pommern för att studera latin och teologi. Det är en orolig tid, det långa kriget rasar i Europa och Satan är en realitet. Han som utmanar Gud om herraväldet och kan förvandla sig så att man aldrig vet var, eller i vem, han gömmer sig. Och det är de trollkunniga som för att utöka sin makt helst svär djävulseden. Dessa avgudadyrkare måste med alla medel bekämpas annars kommer jorden att gå under.

Så träffar Elof under sin resa Niels, dansken, som läser juridik. En varm vänskap uppstår, trots att Sverige och Danmark är fiender och att de båda männen har skilda uppfattningar om bevisföringen vid trolldomsprocesser. Sedan blir Elof presenterad för Niels trolovade, Signe…

 
FÖRBANNELSEN är en spänningsroman med historisk bakgrund. Den ger röst åt Elof, Niels och Signe. Men också åt Anna, Gudrun, Kerstin och andra, både uppsatta personer och de som tillhörde samhällets bottenskikt. Alla agerar de utifrån dåtidens trosföreställningar och referensramar i ett samhälle som kan tyckas avlägset, men där mycket går igen i vår tid.


Inbunden bok, hårda pärmar 
367 sidor
Pris 187 kr

Leveranstid 4-8 arbetsdagar