hemsida

Genas Genus

Pris:
109 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2170648
Antal:
Kommentar till butiken:
Genas Genus
Originalförlag: Ebes förlag
Författare: Kim Fast
E-bokBokvideoRecensioner

Möt Gena och Älsklingsgubben. Romanen "Genas Genus" är en humoristisk berättelse om manligt och kvinnligt som dock bygger på en allvarlig underton.

Män är naturligt aggressiva medan kvinnor är fogliga och diplo­matiska. Kvinnor är naturligt omsorgsgivande och empatiska. Män är naturligt riskbenägna medan kvinnor är mer försiktiga. Män är driftiga medan kvinnor är husliga och hjälpsamma och bättre på att bistå andra. Män är bättre än kvinnor på att navigera, och frågar aldrig om vägen utan letar sig fram på egen hand. Kvinnor kör bil bättre än män. Män är bättre än kvinnor på rationellt och strukturerat tänkande. Män spelar huvudrollen medan kvinnor intar birollen.

Eller? Är det verkligen så? Och om en del kvinnor och män stäm­mer in på de här beskrivningarna, är det då av naturen givet?

De böcker som utmanar könsstereotyper är riktade mot barn. Men om nu problemet med könsstereotyper inte huvudsakligen ligger hos barn, varför finns det då inte några böcker som utmanar köns­stereotyper hos vuxna?

Nu finns det en sådan bok. Du håller den i din hand. Möt Gena och Älsklingsgubben. Följ deras öden och äventyr. Kom på nya tankar.

Storpocket
162 sidor
Pris: 109 kr

Leverans 4-8 arbetsdagar