hemsida

Girlhood - Har himlen en förort?

Pris:
179 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2170651
Antal:
Kommentar till butiken:
Girlhood - Har himlen en förort? 
Författare: Maria Stark
Originalförlag: Ebes förlag
Provläsrecensionere-bokljudbok 


Den är helt suverän! Den är stark och äkta, rakt på, rakt in. En bok som behövdes! (Läs hela recensionen)

För inbunden bok eller pocket - välj i listan.

Girlhood - Har himlen en förort är en rå, brutal och våldsam berättelse om förorten i går, i dag men förhoppningsvis inte i morgon. En berättelse om de unga, arga, våldsamma, kriminella och utsatta tjejerna som gjorde sitt bästa för att överleva i en grym värld.

Girlhood - Har himlen en förort är en historia som mycket fritt bygger på några verkliga händelser från Stockholm och Göteborgsområdet i slutet av 90-talet, men den är ingen beskrivning av någon enskild persons livsöde. Den utger sig heller inte för att återge en sann eller fullständig bild av begångna och utredda/nedlagda brott, händelser, handlingar etc.  Det är en historia om tonårstjejer som fanns för länge sen, och som finns än idag på vissa platser i Sverige. Det är en berättelse som låter tjejerna från förorten ta all plats.

Vi får träffa Johanna som har blivit sexuellt utnyttjad av sin pappa, Riita som är adopterad från Kina och den enda med sneda ögon i villaområdet ett par mil från förorten, Zandra som är den deprimerade medelklasstjejen och Fatima, en fattig muslimsk flyktingflicka som lever i skräck för att bli skickad till hemlandet där hon måste gifta sig med en avlägsen kusin.

STARK DEBUT AV STARK
Publiceras i BTJ-häftet nr 7, 2017.
Lektör  Anna Wilner

"Girlhood - Har himlen en förort?" är en stark debut som lyfter fram tjejerna i förorten. Språket flyter lätt, men backar inte för att skildra den osminkade verkligheten. Stark lyckas med starka personskildringar// Boken lyfter fram en grupp, förortstjejerna, som tidigare inte synts så mycket i ungdomslitteraturen och visar på deras styrka trots extremt tuffa omständigheter.


Inbunden - hårdband
299 sidor
Pris: 179 kr

Pocket
300 sidor
Pris: 79 kr

Leverans 4-8 arbetsdagar