hemsida

I mjölnarens spår

Pris:
79 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2170996
Antal:
Kommentar till butiken:
I mjölnarens spår
Originalförlag: Ebes förlag
Författare: Stina Nilsson Bassell
Omslag  layout: Holger Thell
E-bokProvläs, BokvideoRecensioner


"I mjölnarens spår" är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde. Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen om en lycklig tid, en tid när hon fortfarande kunde andas.

Emma Klasdotter, 22 år gifter sig med den dubbelt så gamla storbonden Niklas Nilsson. Året är 1895 och den olycka hon känner den dagen hon går till Havdellska gården blir bara värre och värre.

Vi befinner oss på en gård i Östergötland, utanför Åtvidaberg. Boken rör sig mellan lycka och olycka. En saknad av kärleken leker sig kvar mellan husen på Havdellska gården, men där finns ondskan i varje steg som pockar på uppmärksamhet.

Vart tog människan Emma vägen? Och varför har Niklas och senare sonen Axel ett hat mot Emma? Hur kunde Emmas far förkasta sin starka faderskärlek till henne?

Vi får följa en kvinnas tid när hon blommar ut och när hon redan som 22-åring falnar och dör. Där vistas vi i både mörker och ljus, ett mörker som mynnar ut i ett svagt, flämtande sken från fotogenlampan.

Stina Nilsson har även skrivit Mannen i rocken, en vuxensaga

Pris 146 kr
REA: 79 kr
Inbunden, hårda pärmar 328 sidor

Leverans 4-8 arbetsdagar