hemsida

Än lyser Cassiopeia

Pris:
149 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P1911747
Antal:
Än lyser Cassiopeia
Författare: Evan Berjlund

Av bokens drygt etthundra dikter härrör den första fjärdedelen från författarens ungdom. Under rubriken Ung passion finns högstämd kärlekslyrik med stora svängningar mellan lycka och besvikelse, I avsnittet Positionsbestämning söker den unge diktaren efter en vuxen, hållbar tro och livsåskådning.

Resten av dikterna har tillkommit under det senaste decenniet, och presenteras i kapitel med rubriker som Allsköns natur, I stället för släktforskning och Mitt i världen. Här bjuds läsaren på naturlyriska betraktelser om djurliv och årstidernas växlingar.

Barndomsupplevelser med skildringar av såväl döda som levande anförvanter. I de lugna och mestadels lyckliga vardagsmiljöerna bryter omvärldens tragedier och katastrofer in, aftonrodnaden kommer inte från solnedgången utan från den annalkande skogsbranden.

Också den åldrade diktaren har ett knippe kärleksdikter i avsnittet Fortfarande. Tonen är mer lågmäld än i ungdomen, mer glöd än brand. Som i dikten Ljust minne:

Ser
svartbränd tändsticka
på byråns ljusgrå yta.
Minns
ljuset du tände
till vår kärleksstund.


Åtskilliga av dikterna speglar författarens kristna bakgrund och tro, som i den avslutande texten där döden inte ses som en slutpunkt utan som

… ett bindestreck
när ordet människoliv avstavas
för att fortsätta
på nästa sida
och när bladet vänds…
135x210
Sidor:128
Pris: 149 kr

Levereras inom 3-8 arbetsdagar