hemsida

Livets mening är livet, Jarl Silfverberg

Pris:
199 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2168170
Antal:
Kommentar till butiken:
Livets mening är livet
Författare: Jarl Silfverberg
Omslagsillustration: Eva Rydkvist
 


Rätt ut i ingenstans
och ingen väg tillbaka,
livets väg,
ditt val, leder dig nånstans.
Var där i dig själv.

 
Jag blev marinens förste handledare i stridspsykologi, definierade mitt uppdrag som att soldaten eller sjömannens viktigaste uppgift är att finnas för människorna, det finns inget mera känslosamt än att som officer ta hand om sina sjömän eller soldater under, efter, striden, när såren är öppna eller döden står bredvid.

Därför blev jag sjöman!

Amerikanska krigsromantiska filmer från oavsett vilket krig, är bara krigsromantik, inte sanning. Officerens uppgift är att tjäna, vilket är ordets riktiga innebörd.

Jag tjänar mänskligheten, men väljer att välja vilken mänsklighet jag skall tjäna! Det är jag!

Så väljer jag att leva mitt liv, på eggen!
Det finns inget alternativ.
Vandra den svåra vägen eller ingen alls.

I födelsen är du ett original men utveckling och fostran gör dig till en otydlig kopia av en levande, jag vill vara ett original, och möta livet med glupande aptit som pudlarna som skäller på duvorna i trädet och hoppas de skall trilla ner, jag klättrar upp och hämtar dem. 

Jag vill vara ett original till dess mitt timglas med sand runnit ut, jag vill vara spännande för mig själv och förundras över mig, och dig, som jag vill ska vara med!
Jarl

Denna tänkvärda diktsamling är skriven av Jarl Silfverberg som har en universitetsexamen i beteende­­vetenskap och psykologi vid Lunds Universitet. Han är även vidare­utbildad vid Försvarsmakten och Försvarshögskolan inom områdena psyko­logi och ledar­skap, samt krishantering. Jarl leder samtal av existentiell natur kring livets frågor om mål och mening för det egna livets omfattning eller människans villkor med det egna livet.

180x210
Hårdband
100 sidor
Pris: 199 kr

Boken levereras inom 3-8 arbetsdagar