hemsida

Att drabbas av varg

Pris:
149 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P2170907
Antal:
Kommentar till butiken:
Att drabbas av varg
Redaktör och skribent: Tobias Albinsson
RecensionerLjudbok

… en skugga som försvann. Jag lade upp bössan för att genom siktet se efter, men såg inte vad det var. Samtidigt såg jag lille Grim - liggande bakom en sten som om han sov. Snabbt rusade jag fram och slängde mig ner på marken. Jag kände på hans mage, näsa och mun. Hans ögon stod öppna, han var död! Jag bara skrek rakt ut …

Att drabbas av varg är en bok bestående utav 26 berättelser som kommer direkt från människor som drabbats utav varg på ett eller annat sätt. De berättar hur angreppen gått till, hur djuren reagerat och hur familjen reagerat. Men också hur man som ägare mått med den psykiska och fysiska påfrestningen det innebär att ha varg inpå knuten. Man får förståelse för vilket merarbete, vilken sorg, vilken uppgivenhet man känner och hur övriga konsekvenser efter angreppet tär på djurägare.

Vi får läsa texter från jägare och hundägare som får sina hundar, tillika familjemedlemmar angripna och dödade. Det är berättelser om hur djurägare till får, getter, nötkreatur, hästar, renar m.m får djur angripna och dödade - ibland flera gånger, under flera år. En genomgående röd tråd i många utav berättelserna är att man inte alltid blir betrodd eller väl bemött utav myndigheter - vilket blir en extra psykisk tyngd.

Utöver djurägare som drabbats kan man läsa om en av de fem som anklagades för illegal jakt på varg under flera år i det s.k. ”Lillhärdalsfallet”. Vi får också höra hur hatad, och vilka hot man kan tvingas få gå igenom, för att ha avlivat en trafikskadad varg. Det är också med en kort berättelse från en kille som personligen blivit svårt vargbiten i låret - och hur det gick till.
 
Konsekvenserna av att ha varg i vår natur är stora och omfattande. Många gånger både större och tyngre än vad man som icke drabbad kan ana. Att drabbas av varg är både en skrämmande och sorglig läsning - men det är så här illa det ser ut då vi har varg i vår landsbygd!

145 sidor
Pris: 149 kr

Leverans 4-8 arbetsdagar