hemsida
loading...

Ebes förlag startade detta dotterföretag då vi såg hur många skribenter det finns som så gärna vill se sina alster publicerade som bok. Vi är relativt nystartade och har just nu plats för många nya egenutgivare. :)

Ebes förlag är ett litet förlag hinner vi inte åta oss alla dessa manus som kommer in och vi såg då LYACON som en lösning för er som har, mer eller mindre, tryckfärdiga filer till era manus. Eller för er, då vi hinner med, som behöver hjälp med hela processen. Vi antar tyvärr inte alla som efterfrågar våra tjänster utan vi gör en urskillnad av manus även här.

Det finns många företag som i dag erbjuder dessa tjänster så varför välja oss?

Vårt svar är att vi har mycket konkurrenskraftiga priser - begär gärna en offert och jämför med andra innan du fattar ett beslut. Du kan även se prisexempel här men då det beror på många olika parametrar vad det egentliga tryckpriset blir kan du endast se dessa prisexempel som riktmärken. Vi erbjuder heller inte förmedling av tryck på färre än 300 exemplar per titel, på grund av att det vid mindre upplagor är mer lönsamt att anlita ett lokalt tryckeri. Vi är också en egenutgivartjänst, inte ett tryckeri, och vi vill hjälpa dig som vill bli en publicerad författare. Vill man bara trycka upp en bok till nära och kära finns det andra som erbjuder dessa tjänster.

Alla skribenter behöver en duktig korrekturläsare då man lätt blir blind för sina egna missar. Särskilt viktigt är detta för dig som egenutgivare om du inte har haft någon annan som har läst, kommenterat och korrigerat ditt manus. Att låta vänner och bekanta läsa och kommentera räcker sällan, om inte vännerna och de bekanta är kunniga redaktörer och korrekturläsare. Om man söker på nätet är det lätt att hitta såväl lektörer, som redaktörer och korrekturläsare. Var noga med att ta referenser så att du vet vad du får för dina pengar. Jämför också de olika tjänsternas kostnad. Det kan skilja en hel del i pris, och det är inte alltid att de som tar mest betalt är bäst. Be som sagt om referenser och fråga om du får kontakta någon av de författare som har utnyttjat tjänsten/tjänsterna för att få, så att säga, referenser direkt från källan/källorna.

Titta gärna på videon till höger - där får du en hel del tips om utgivning via förlag, hybridförlag och egenutgivning.

Läs mer om våra egenutgivartjänster  --->

Fyll i formuläret nedan om du har frågor kring egenutgivning via Lyacon för egenutgivare

Vill du skicka in ett manus eller begära en offert gör du det på sidorna: Priser och Våra tjänster

loading...

Förlag, hybridförlag eller egenutgivning?

I denna video får du lite tips och råd.

Kontakten med Eva-Karin Berglund och Lyacon har varit bra hela vägen. Jag har länge letat efter ett alternativ till de stora, mer väletablerade egenutgivningstjänsterna som finns på nätet  och som jag redan känner till och kände att jag till slut träffade rätt när jag hittade Lyacon.

Både personligt och professionellt bemötande, lätt, smidig och tydlig kommunikation och en kort sträcka från den egna texten till slutresultatet i form av en tryckt pocketbok i 300 exemplar.

Omslagsbilden som Eva-Karin ordnade var mycket bra och långt över förväntan, där hade Eva-Karin en stark intuitiv förståelse för omslagsbildens utformning utifrån de motiv och teman från bokens innehåll, som jag nämnde - på så vis matchade omslag och text varandra på ett perfekt sätt.

David Danielsson, författaren bakom Ljuset vid världens ände

Jag som kände mig ganska ängslig inför att ta steget och ge ut bok på egen hand, befinner mig nu i ett lugnt och behagligt tillstånd, samtidigt sprudlande. Jag är upprymd över att resultatet blev så bra och gör gärna om samma resa en gång till, två gånger, tre …

Patric Eghammer, Persmåla, Blekinge 

Jag har använt Eva-Karin Berglund och hennes Lyacon för egenutgivare för mina två senaste böcker, ungdomsboken "Strawberry Fields med Jenny" och romanen "Läraren". Den förstnämnda tryckte jag i 300 ex, den senare i 700. Trycket är gjort i Lettland. Jag är väldigt nöjd med hur böckerna ser ut och känns i handen. Intrycket är elegant och gediget. Båda är böcker som jag tilltalas av rent estetiskt. Innehållet får andra uttala sig om. 
När det gäller processen fram till färdiga böcker vill jag ge Eva-Karin högsta beröm. Hon har hjälpt mig egentligen mer än vad jag kunde förvänta mig. Med sin erfarenhet av bokutgivning har hon kommit med råd och alltid varit snabb att svara på frågor. Hon har varit öppen, hjälpsam, personlig och proffsig. Samtidigt har hon hela tiden påmint mig om att det är jag som ska bli nöjd. Det är jag som författare som måste ha sista ordet. Så jag som kände mig ganska ängslig inför att ta steget och ge ut bok på egen hand, befinner mig nu i ett lugnt och behagligt tillstånd, samtidigt sprudlande. Jag är upprymd över att resultatet blev så bra och gör gärna om samma resa en gång till, två gånger, tre …

Patric Eghammer, Persmåla, Blekinge

Bokleveransen kom idag. Jag har bara bläddrat i boken och hittills är jag väldigt nöjd. Den blev precis lagom i storlek och typsnittet känns läsarvänligt. Toppen! Nu gäller det bara att få igång försäljningen. 
Tack så mycket för all hjälp. Jag tycker att vårt samarbete har varit väldigt smidigt och givande.
Här är en länk till min hemsida. Sprid den gärna!
Sara Källström, författaren bakom "När ska ni skaffa barn då?"
www.sarakallstrom.se

Bra samarbete och gediget stöd under hela processen en bokproduktion innebär. Toppen!

Britta Nygård, som tillsammans med Monica Haga har skrivit boken Färdas Fälas

Läs fler utlåtanden på
Sagt om Lyacon för egenutgivare